Dr. Boross György

A kéz specialistája

Egy orvos, akinek fontos a szépség, ortopéd sebészként is…

Mert a kézsebészetben is arra törekszik, hogy a végén szép legyen az eredmény. Hiszen a csontok helyrerakása mellett, ha egy kézsérülésnél a bőrfelszín hiányának pótlása is szükséges, az, ha úgy tetszik, esztétikai beavatkozás is, hiszen a bőr átültetése, elforgatása, elcsúsztatása már plasztikai sebészeti feladat. És igen, bevallottan fontos számára a szépség. De nemcsak a kéz esetében. A láb, boka, bütyök, és sarok elváltozásainak, sérüléseinek ellátását is naponta végzi.
Baleseti sebészként kezdte a pályáját, ebből tette le első szakvizsgáját, mert mindenképpen mozgásszervi problémákkal szeretett volna foglalkozni. Azután kézsebész lett, és végül az ortopédiai szakképesítést is megszerezte. Három szakvizsgával a háta mögött azonban nemcsak gyógyít, hanem egészségügyi ismeretterjesztéssel is foglalkozik. Tengernyi tájékoztató cikket írt már, az újságokban és az interneten rendszeresen jelentkező rovataiban, segítve ezzel a betegeknek, olvasóknak. Ezért is szereti a média, gyakran hívják a rádiók és televíziók különböző műsorai, mert közérthetően beszél a betegségekről. Mindez, talán nem is csoda, mint ahogy az sem, hogy a gyakorlatban is magas szinten hasznosítja megszerzett tudását, hiszen édesapja, nagyszülei, sőt még keresztszülei is orvosként dolgoztak, dolgoznak. Ilyen környezetben nőtt fel Tolnán, ahol a középiskolát is végezte. Az érettségi és a Pécsi Orvostudományi Egyetem között egy évig műtőssegédként dolgozott a Gyermekklinika sebészetén, ahol hasznos tapasztalatokat szerzett a gyógyítás, ápolás gyakorlati oldalából. Úgy érzi hálás lehet a sorsnak ezért a fiatalkori élményért, mert kiválóan felkészítette arra, hogy miként kell türelmesen, empatikusan bánni a betegekkel, főként a gyermekekkel.

De miért a kéz?

Talán éppen az fogott meg benne, hogy az egyik legbonyolultabb anatómiai felépítésű része testünknek. Illetve, hogy logikus és egyértelmű az ellátása. Adottak a szabályok, hogy milyen betegséget, elváltozást, milyen módszerrel operálunk, gyógyítunk. Ha a páciensnek zsír, vagy más eredetű csomó, például ganglion van a kezén, vagy a tenyere az úgynevezett Dupuytren kontratúrától zsugorodott, akkor ezek eltávolításának kialakult módja, protokollja van a kézsebészeti szakmában. Én pedig szeretek apró szövetrészleteket műteni, nagy gonddal kipreparálni azokat a beteg, vagy sérült részeket, ahol – mint például a tenyérben – sok finom idegre, érre, ínra kell vigyázni. Még akkor, amikor a traumatológiai szakvizsgára készültem, úgy éreztem, hogy ez a terület számomra annyira tiszta, szép és finom, hogy ebbe az irányba szeretnék specializálódni.
Eredendően olyan orvos akart lenni, aki „szerel”, manuálisan gyógyít. Úgy gondolta, így összekombinálhatja orvosi és műszaki érdeklődését.

Tehát egy ortopéd orvos „szerel”?

Átvitt értelemben, szerintem igen. Gondoljunk csak bele: a csontokat néha el kell fűrészelni, odébb kell csúsztatni, meg kell csavarozni. Nem beszélve a baleseti sebészetről, ahol hosszú évek alatt szintén sokat operáltam. Ott aztán valóban arról van szó, hogy ami eltört, elszakadt, kificamodott, azt helyére kell, tegyük, és ha szükséges, fémekkel (csavarokkal, lemezekkel, drótokkal, velőűr szegekkel) rögzítsük. A cél természetesen minden esetben az, hogy a beteg teljes életet éljen egy baleset, vagy ortopédiai, kézsebészeti elváltozás miatt végzett beavatkozás után is!
Boross doktor nem átlagos munkabeosztással dolgozik – rendelés, média, műtétek, az idei évtől már a Róbert Károly Magánkórházban is operál – de mindezt nem érzi megterhelőnek. A családja támogatja, ők is elfogadták ezt a tempót, mert tudják, látják, hogy így boldog és kiegyensúlyozott. Felesége is több szakvizsgás orvos, lánya pedig már a második diplomájára készül, a Zeneakadémia után, most a jogi egyetemen.

Név:
Dr. Boross György
Foglalkozás:
Ortopéd sebész, kézsebész, baleseti sebész szakorvos
Hobbi:
zene
Sport:
asztalitenisz
Nyelvismeret:

német
angol

Diploma / Végzettség:

1981 - 1987 POTE - Általános orvos
1993 Országos Szakképesítő Bizottság - Traumatológia
1998 Országos Szakképesítő Bizottság - Kézsebész
2003 Egészségügyi Felsőfokú Szakirányú Szakképzési és Továbbképzési Bizottság - Ortopédia

Előző munkahelyek:

1999 - 2000 Magyar Honvédség Központi Honvédkórház - Szakorvos

Jelenlegi munkahelyek:

2008-tól Telki Egészségcentrum - Ortopéd főorvos
2008-tól Telki Kórház - Ortopéd főorvos

Szakterület:

kéz-, lábsebészeti, protetikai tervezett és sürgős műtétek végzése
kézsérülések ellátása, helyreállító műtétek
baleset-, sérülés utáni elváltozások műtéti megoldása

Képgaléria

Rendelési idő

Róbert Rendelőintézet 1121 Budapest, Budakeszi út 36/C
Időpont egyeztetés
Kedd
14.00 - 18.00
Csütörtök
14.00 - 18.00
Egyeztessen időpontot

Hétfőtől Csütörtökig 8-18 ó Pénteken 8-14 ó között fogadjuk hívásait.

+36 40 [ kattintson ] 372 300
Kérjen visszahívást

Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Kérjen visszahívást
Írjon nekünk

Üzenetére két munkanapon belül válaszolunk.

info@robertrendelo.hu
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Elsőként értesülhet új szolgáltatásainkról, akcióinkról.

HOME VISIT

Otthoni akut egészségügyi ellátás – éjjel, hétvégén és ünnepnapon a 06 1 599 9971-es hívószámon!